Pressrelease Calle Friberg till SCOTT

Skärmavbild 2013-10-27 kl. 21.46.50

Pressrelease  SCOTT Sports AB
Uppsala, 2013-10-10

Calle Friberg nu på SCOTT
Cyklisten och den regerande svenske mästaren i MTB marathon, Calle Friberg, kommer nu efter en framgångsrik tävlingssäsong  2013 representera Scott framöver på tävlingsbanorna. Säsongens höjdpunkter var SM-guldet i marathon, 2:a platsen på Cross Country SM samt seger på Roc des Alpes, som ingår i UCI World Marathon Series. Calle tog även 2 segrar i Mitsubishi MTB Challenge och vann Göteborgsgirot MTB.
Men inte nog med det. Calle kommer nu även att jobba för SCOTT Sports AB i Uppsala som Marknadskoordinator för Scotts samtliga områden – cykel, motorsport, running, outdoor och vintersport. Tjänsten innebär även att Calle, i kombination med sitt tävlande, kommer att finnas ute på tävlingar och events för att öka synligheten och förstärka Scotts närvaro i Sverige.

Calle – ” Jag tycker detta ska bli jätteroligt och tror stenhårt på att detta blir ett bra upplägg. När VD Håkan Eriksson, som jag känner sedan tidigare samarbete, hörde av sig, kändes det ganska snabbt att det var ett för bra jobb för att tacka nej till. Jag har ambition att cykla snabbt även 2014, och kan jag kombinera det med att jobba för ett så starkt varumärke som Scott där jag får syssla med det jag vill, så är ingen gladare än jag”.

Håkan – ” Det är fantastiskt kul att vi lyckats knyta till oss Calle som cyklar snabbare än någonsin men framförallt har den rätta profilen som ambassadör för Scott samt också erfarenheten och utbildning inom marknadsföring och sociala medier för denna tjänst. Jag tror detta  blir ett bra samarbete och är jättenöjd med denna “värvning” och ser fram emot att Scott växlar upp tillsammans med Calle”.

För mer information kontakta:
Marknadskoordinator
Calle Friberg
Tel: 018-562816
Mobil: 073-687 26 91
Email: calle.friberg@scott-sports.se

VD
Håkan Eriksson
Tel: 018-562805
Mobil: 070-555 82 28
Email: hakan.eriksson@scott-sports.se