3:a på Lidingöloppet MTB!

I går gick Lidingöloppet MTB av stapeln för första gången. Loppet hade samlat nästan 1300 deltagare ute vid starten på Lidingövallen. Banan var 62 km och väldigt lättåkt tekniskt sett men med många småbackar som suger musten ur benen efter ett tag. Jag kom i väg bra efter starten och efter det första tekniska partiet fick jag, Emil Lindgren och Mattias Wengelin en lucka till övriga. Den luckan växten sedan då vi i denna trio samarbetade bra och det skulle komma att avgöras under sista kilometern. Då det var så lättåkt bana så vågade ingen försöka attackera och riskera att “bränna” sitt krut tidigare. Tyvärr hade jag krampkänning under slutet och hoppades på att den skulle gå att hålla i schack, men icke! Emil attackerade på den sista gångvägen som leder ned mot Lidingövallen och jag skulle slänga mig in på hjul men då högg det till något djävulskt med krampen och jag fick sluta trampa för några sekunder och det var därmed över för min del. Synd för hade bra energi i kroppen och pigg i övrigt. Irriterande! Jag kunde köra på lite halvdant fram till mål men att spurta gick alltså inte för fem öre. Rullade in som 3:a, några sekunder efter vinnande Wengelin och 2:an Emil Lindgren. Grattis grabbar. I mål hade vi över 4 minuter ner till andra gruppen. Kul tävling ändå och bra arrangemang! Blir revansch nästa år:) Förutom att alla de bästa mtb-cyklisterna i landet deltog så fanns ett gäng andra sköna profiler från diverse sammanhang på plats för att cykla mtb runt Lidingö. Här på bilden står från vänster: Damvinnaren Alexandra Engen, Johnnie & Mattias från Room Service, Emil, jag och Wengelin. Även cyklande artister som Martin Stenmarck och Petter var med.

Och ett stort Grattis till min adept, STCC-föraren Richard Göransson som i utmaningen mot rallyföraren Patrik Sandell gjorde ett strålande lopp och körde in på en fin 42:a plats på 2.32.59. Han slog då Patrik som körde in på 2.40.54. Grattis till båda, bra jobbat!

Yesterday I got 3rd at the first addition of Lidingöloppet MTB  A fast 62 km marathon on the island of Lidingö in middle of Stockholm. Nearly 1300 riders turned up this sunny but windy day. Me, Emil Lindgren and Mattias Wengelin got away after about 6-7 kms after the first technical section. We all worked well together and the gap just grew throughout the whole race. When it came down to the last kilometer Emil attacked and when I was gonna get on his wheel my legs cramped really bad and I had to stop pedaling. It was over right there for me. I couldn´t sprint for the win this time, so that sucks! But hey I got 3rd. Podium is always good! Nevertheless a nice race and I hope to come back and win it next year!

Results Lidingöloppet MTB 2013

Calle

 

Bild Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5

Bild 7

BildI