Keps Cup Action!

Förra och även denna helg har det körts Stockholmklubbarnas vårtävlingsserie – Keps Cup. Förra helgen i Vallentuna så punkare jag bort mig i ledning på en annars fin och teknisk bana i strålande solsken. Fick i alla fall 30 min i race-tempo:) Blev sedan en skarvning på ett par timmar till tillsammans med Lisa, så 4,5 timmar kunde jag skriva in i den numera icke existerande träningsdagboken.. Söndag  blev en distansdag tillsammans med klubbkompisen i Valhall och min granne Edvard. 5,5tim fick jag till. Det behövdes. Har inte körts så mycket distans denna vinter utan i och med heltidsjobb och pendling till Uppsala i veckorna, fått köra lite korta och effektiva pass istället.

Denna helg kördes det dubbel-Keps. Nu i Tullinge på lördagen och på hemmabanan Ursvik(Sundbyberg) på söndagen. Tullinge bjöd på sol och riktigt fin bana, men benen var inte jättepigga. Micke Flockhart var med och utmanade lite men när han fick lite kedjestrul så körde jag på och dessutom ökade lite när jag kände att det svarade, så jag var nog ca 1/2 min före i mål. Min come-backande gamla kompis och den f d. svenske mästaren i både landsväg och mtb, Henrik Sparr kom på besök i helgen och slog till med en stark 5:e plats i Tullinge. Se upp för Sparren, han kan bli vass tror jag på riktigt..

Dagens race i Ursvik bjöd inte på sol men en övrigt fin bana som var lite slirig men väldigt fin hela varvet runt. Gasade direkt från start och fick lucka efter ett halvt varv, och utökade sedan avståndet till Micke. Känslan var bättre idag och hittade en fin känsla på den tekniska och jobbiga Ursviksbanan. Längde sedan med Micke en sväng på Järvafältet etc. Sparren hade lite halsont och stod över dagens drabbning och tog några fina vykort istället. Dagens come back stod istället Henke Jansson för, long time no see Hanko… ;-)

// Had a good weekend with 2 races in the Stockholm training racing series – Keps Cup. Won both with a so so feeling on saturday and a better feeling today at my home track in Ursvik. My ´ol bud die and former Swedish Champion on both road and Mtb – Henrik Sparr cam and visited and got 5th on saturday. Good job, he will do some races this year and the guy has been training pretty good. Watch out:)

So perfect race training this weekend. Let´s hope I´ll find some good legs for next weekends Marathon World Series in France

Cheers /Calle

 

securedownload

securedownload-1

AdobePhotoshopExpress_2014_04_06_14:57:51

Grymt bra genomkörare denna helg. Hoppas man inte gör bort sig nästa helg i Frankrike ;-)