Victory Borlänge Tour Overall!

Vann etapploppet Borlänge Tour sammanlagt idag. Det började med Sprint/Eliminering i fredags vilket gick hyfsat fram till final, med kvalsnabbast samt vinst i ena semifinalen. Men kom ur pedalen i finalen och på 700 meter sprint är segern borta i och med det. Men blev 4:a och det var ingen större panik från min sida. Krippe Kvist från Borlänge tog hem sprinten. Cross Countryn på lördagen ville jag vinna och bevakade i 3,5 av 6 varv innan jag stötte ifrån Mattias Nilsson(Team Kalas) som var den enda kvar då. Fick lucka direkt gasade sedan resterande 2,5 varv. Segermarginalen blev hela 2.31 min och en fin ledning totalt. 2.,30 närmare bestämt (inkl bonus sek). Sedan var det idag ett criterium, eller egentligen ett kortare XC. Krävande och teknisk bana på 3,5 km som vi körde 6 varv. Jag fick oväntat lucka efter ett halvt varv redan, och bestämde mig då för att fortsätta gasa. Det kändes skapligt till en början och sedan allt bättre i benen så det var ett bra drag. Speciellt så det inte var till någon direkt fördel att ligga med en grupp och köra. Jag utökade hela tiden och vann med nästan 2 minuter. Segermarginalen totalt blev  5 minuter. Så en väldigt bra helg! 2:a blev Mattias Nillson och 3:a Lars Bleckur. Härnäst nu är det Långloppscupen i form av Långa Lugnet på lördag i Falun. Sedan direkt ner till Bike 4 Peaks i Tyskland tillsammans med min amerikanske polare Colin Osborn. Kommer bli hur kul som helst!

Resultat Borlänge Tour Totalt

 

Won the overall in Borlänge Tour today. It´s 3 day XC stage race consisting of a sprint race (XCE) on friday where I got 4th, and a XC on saturday which I won quite convincing by 2,5 minutes. And then today stage 3, a criterium. Or actually more of a shorter XC, which I also won by 2 minutes. I won overall by over 5 minutes. So that feels awesome! Even though fast guys like Emil Lindgren & Mattias Wengelin were missing, I´m happy with the result and my sensations during the weekend was really good! 2nd was Mattias Nilsson and 3rd Lars Bleckur. Next up is a Swedish Marathon Cup on saturday in Falun(Långa Lugnet). Then directly off to Bike 4 Peaks in Germany with my buddie Colin Osborn. Will be so much fun!

Results Borlänge Tour Overall

 

// Calle

Bild 5

Bild Bild 1 Bild 4  Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12

IMG_5977